ТВЪРДОСПЛАВНИ ПИЛИТЕЛИ
Вижте тук продуктовия каталог на твърдосплавните пилители.
Твърдосплавните пилители на AXIS са произведени от волфрамов карбид и иноксова стомана.
Шедьоври на технологията - твърдосплавните пилители на AxisТвърдосплавните пилители на фирма Axis - рекламна брошура

ТВЪРДОСПЛАВНИТЕ ПИЛИТЕЛИ НА AXIS

са произведени от волфрамов карбид и иноксова стомана.
Това са сплави, несъдържащи въглерод. Затова инструментите не потъмняват и не ръждясват след многократна стерилизация. Комбинацията от двата материала осигурява 10 пъти по-дълъг живот. Двете иновации в производството - остриетата и челото на работната част осигуряват комфортна и изключително ефективна работа.

ХИРУРГИЧНИ ФРЕЗИ

Изработени са от волфрамов карбид и иноксова стомана със спираловидни остриета и работещо чело. Впечатление правят фиксациите: за обратен наконечник размер ¾, за обратен наконечник, размер 7/8 и за прав наконечник. Размерът на работната част е от 0,10 до 0,50, като уникалното в производството на AXIS е това, че с увеличаване на размера на главата се увеличава и броят на остриетата. Това осигурява комфортна работа без тежки вибрации. В колекцията от хирургични фрези AXIS предлага и няколко размера фреза Lindeman с различни фиксации:

  • турбина;
  • обратен наконечник;
  • прав наконечник.
Особено интересна е фрезата, разработена от AXIS като отговор на Lindeman. Тя е с 4 остриета в едната посока и 8 остриета в другата. Това дава най-добрия баланс на въртене. AXIS предлага тази фреза при по-прецизна работа и когато искате повърхността на костта да остане по-гладка.